Nyheter og vanskelige spørsmål innen hvitvaskingsregelverket
Selv om det regulatoriske rammeverket for antihvitvaskingsarbeid har vært i kraft siden 2018, er det først i 2022 og 2023 vi har begynt å få viktige og rettskraftige avklaringer fra forvaltningen og domstolene. Videre undrer mange seg over hvor AML-arbeidet egentlig er på vei. Er hysteriet på vei ut?
I dette nettkurset skal vi se både bakover og fremover, ved å samle opp siste års erfaringer fra Finanstilsynets tilsyn og sentrale avgjørelser i domstolene. Hva er fellesnevneren for de foretak som står til stryk? Hvor vanskelig kan det egentlig være å lage en god og brukbar hvitvaskingsrutine? Og har det egentlig noe for seg å sende MT-meldinger til Økokrim?
Vi ser også fremover mot ny lovgivning og ny tilsynsmyndighet i EU. Skal 2024 bli året Norge får et register over reelle rettighetshavere? Og vil det forenkle antihvitvaskingsarbeidet?
Målgruppe:
Medarbeidere, ledere og styremedlemmer i regnskaps- og revisjonsforetak. Husk at opplæringskravet i hvitvaskingsloven gjelder alle ansatte – ikke bare de statsautoriserte.