Skatt og e-sport

5. mai 2023 | Skatt og avgift

Det er tydelig at det har gått opp for Skatteetaten at det er mye penger i e-sport, og dette har blitt et nytt fokusområde for dem.

Skatteetaten tar nemlig opp flere spørsmål om e-sport og skatt i sitt siste informasjonsbrev «Skatteinfo nr. 3 2023». Skatteetaten har nylig også laget en informasjonsvideo som ligger på YouTube.

Det er hyggelig at Skatteetaten gir informasjon, fordi som e-sportutøver kan det være vanskelig å vite hvor grensene går i spørsmål om skatt. For mange er det store spørsmålet: er mine inntekter fra e-sport skattepliktige?

Både skatteetaten og skatteadvokaten gir rådgivning, begge farget av sitt ståsted.

Du kan ta kontakt med Skatteetaten for å få avklart dette, og Skatteetaten vil be deg legge alle kortene på bordet, og så presentere sin mening. I noen tilfeller vil skatteadvokaten derimot ha en annen mening. Skatteetaten heller nemlig ofte mot at en inntekt i grenseland er skattepliktig, mens som skatteadvokater med erfaring fra Skatteetaten vet vi hvor grensene går, og vi bistår alltid med fullt fokus på din interesse. Vi har erfaring med skattelovens begreper og å fremstille saken på riktig måte slik at det er klart innenfor loven, men samtidig slik at du heller ikke betaler mer skatt enn du skal. For det er det faktisk mange som gjør.

Det er mye bedre å bruke litt penger på rådgivning som hjelper deg å trå riktig, enn mer penger når Skatteetaten har funnet feil som av erfaring kan bli veldig dyre.

Vi har lang erfaring med områder som berører e-sport, spesielt på skatt. Driver du en mer etablert e-sportvirksomhet kan du også dra nytte av vår ekspertise innen organisering av aksjeselskaper og forskjellige typer avtaler som sponsor- og utøveravtaler.

Martin Sigurd Johnsen

Advokat

924 30 905

Aksel Storm

Advokatfullmektig

468 45 711