Velkommen til Styre- og ledersamling «Bærekraft som konkurransefortrinn»

LISBOA, 25.-28. September 2022

Postkortfaktoren er høy i portugisernes hovedstad. Åssidene opp til byens syv høydedrag gir utsyn over smale og sammenkoblete brosteinslagte gater, fargerike hus, gamle ruiner, vakre katedraler, yrende folkeliv og den mektige Rio Tejo. Den har hatt sine oppturer og sine nedturer. Men sjarmen tar du aldri fra Lisboa.

Årets samling har vi kalt «Bærekraft som konkurransefortrinn» og med på turen har vi fått med oss Elisabeth Nissen Eide. Elisabeth er leder for bærekraft og compliance i Atea, og brenner for hvordan virksomheter kan bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Målet med turen er å bli bedre kjent med hverandre og Lisboa, samtidig som vi skal få oversikt over alt vi trenger å vite om bærekraft i et kommersielt samfunn. Programmet er derfor lagt opp til en fin kombinasjon av fag og sosialt samvær.

Vi håper du har lyst til å være med på denne turen og nedenfor finner du mer informasjon om både reisemål og opplegg. Det er mulig å ta med seg ledsager og man kan også kombinere turen med noen dager på egenhånd.

Vi har begrenset antall plasser og selv om du har meldt din interesse allerede, så trenger vi en bekreftelse på din påmelding.

Velkommen til Lisboa!

Bærekraft som konkurransefortrinn

På denne samlingen vil foredragsholder og bærekraftsjef i Atea Elisabeth Nissen Eide og Advokat Harald F. Strandenæs lede deg gjennom alt du trenger å vite om bærekraft i et kommersielt marked.

Bærekraft består av både klima og miljø, sosiale forhold og økonomi, og de siste årene har de fleste fått et forhold til temaet. Det grønne skiftet settes ikke på vent, på tross av pandemi og krig i Europa. Internasjonale institusjoner, EU og norske myndigheter har derimot satt inn det ekstra giret, og fremover kommer omfattende reguleringer på blant annet rapportering, klimareduksjon, åpenhet i leverandørkjeder, og særlige regelverk knyttet til ulike industrier. Dette vil påvirke deg og din virksomhet, samt dine kunder.

På samlingen vil du få kunnskapspåfyll som du kan bruke i din hverdag i samhandling med kunder, dypdykke i bærekraftstrategi for din virksomhet, og sette deg inn i hva som må håndteres fremover av trender og regelverk. Viktigst av alt vil du få tipsene og rådene du trenger for å omsette dette til handling og gjøre dette til ditt konkurransefortrinn. Signalene fra samfunnsutviklingen, finansmarkedene, lovgiver og kunder er tydelige: De virksomhetene som klarer å ta bærekraft inn i sin forretningsmodell og strategi nå, er de som vinner de neste årene når kravene fra både kunder og myndigheter øker.

Foreløpig program med forbehold om endringer

12:50 Avreise fra Oslo med Norwegian
16:00 Ankomst Lisboa

På flyplassen blir vi møtt av sjåfør og guide som kjører oss til vårt gode hotell; Hotel Portobay Liberdade, boutiquehotell som ligger midt i byen. Hotellet har innendørsbasseng, treningsrom, spa, longebar, vinkjeller, takterasse med bar og restaurant.

Før middag møtes vi til en felles aperitif i baren på hotellet, hvor vi også tar en liten «bli-kjent-runde» med alle deltagerne.

Velkomstmiddag på Solar dos Presnutos – klassisk og tradisjonell restaurant, kjent fremst for mat fra nord Portugal. Et herlig miljø som også blir besøkt Lisboas sportsprofiler, politikere, journalister og kulturfolk.

Frokost
Agenda for dag 1: Bærekraft og bærekraftstrategi
09:00 – 12:00 – Intro og kunnskapspåfyll bærekraft og bærekraftstrategi
Lunsj på hotellet
13:00 – 16:30 – Organisering av bærekraftstiltak internt
– Workshop og oppsummering

Frivillig kveldsprogram eller tid på egen hånd.
18:00 Solnedgangs cruise (2 timer) på elven, fantastisk måte å oppleve Lisboa på. Lisboa er kupert og man ser mye av byen fra havet. Båten er privat for oss og kapteinen guider underveis. Fingermat og åpen bar, vin, øl og mineralvann.
21:00 Middag på Terra Nova by Populi som ligger på det vakre torget Praca de Comercio. Portugisk tapas, eller petiscos som de sier i Portugal. 3-retters meny inkl. vin.
Pris per person for båttur og middag kr 1.790,-

Frokost
Agenda for dag 2: Bærekraft ut mot kunder og andre stakeholdere
09:00 – 12:00: Hvordan ta bærekraftarbeidet ut til kunder
– Skattesystemet og bærekraft
Lunsj på hotellet
13:00 – 1600: Workshop og bærekraft ut mot andre stakeholdere
– Oppsummering Bærekraft som konkurransefortrinn

Frivillig kveldsprogram eller tid på egen hånd.
19:00 Portvinsmaking – Man kan ikke ha vært i Portugal uten å ha smakt Portvin, det er som å reise til Italia uten å spise pasta.
20:30 Middag på Cozinha De Estacao – som betyder storkjøkken, ekte portugisisk mat. 3-retters meny inkl. vin.
Pris pr. person for Portvinssmaking og Middag kr. 790,-

Frokost
Du velger selv…

Tid på egenhånd: Ønsker man tid på egen hånd så ordner man selv transport til flyplassen

Besøk i eventyrbyen Sintra: Poeten Lord Byron kalte byen verdens vakreste by da han besøkte den i 1809. Vi legger inn en sen lunsj på Lawrence’s innen ankomst flyplassen.
Pris per person kr. 950,- inkl. transfer, guide og lunsj

18:45 Avreise med Norwegian
23:35 Ankomst Oslo, Gardermoen

Foredragsholdere

Elisabeth Nissen Eide er leder for bærekraft og compliance i Atea Norge, og brenner for hvordan virksomheter kan bidra til et mer bærekraftig samfunn. Atea ble nylig kåret til Norges mest bærekraftige selskap, og samtidig ett av de mest bærekraftige selskapene i verden. Elisabeth holder ofte foredrag om bærekraft for næringslivet, og har rådgitt både selskaper og organisasjoner i deres strategi rundt temaet. Hun er styreleder i SIKT Alumni, H.K.H Kronprinsens nettverk for unge ledere og talenter, styremedlem i Circular Norway og GoForIT, og var en av E24s ledertalenter i 2020. Elisabeth er utdannet jurist, og har tidligere jobbet i Advokatfirmaet Haavind, Innovasjon Norge og Leger Uten Grenser.

Harald F. Strandenæs er 60 år og snart voksen. Han er utdannet Advokat og Markedsøkonom. Hans fokusområde er rådgivning og prosedyre i forretningsjus for små og mellomstore bedrifter. Harald er en populær foredragsholder og holder en rekke kurs for bedrifter, samarbeidspartnere og bransjeorganisasjoner. Han er utpreget nysgjerrig, følger med på utviklingstrekk i både inn- og utland. Harald har en mening om det meste, noe han gir utrykk for på en direkte og humoristisk måte!

Praktisk informasjon

Flytider Norwegian
25. September: Fly Oslo Gardermoen – Lisboa (Avgang kl. 12:50 og ankomst kl. 16:00)
28. September: Fly Lisboa – Oslo Gardermoen (Avgang kl. 18:45 og ankomst kl. 23:35)
Priser
Pr. person i dobbeltrom kr. 19.300,-
Tillegg for enkeltrom kr 3.990,- .
Ledsager* i delt dobbeltrom kr 13.900,-
*Prisen for ledsagere i delt dobbeltrom inkluderer også velkomstmiddag m/drikke og lunsj mandag og tirsdag.
Frivillig kveldsarrangement
Mandag (Båttur og middag) kun kr. 1.790,-
Tirsdag (Portvinssmaking og middag) kun kr. 790,-
Besøk i Sintra med guide, sen lunsj og transfer kun kr. 950,-

For spørsmål ta kontakt med berit@strandenas.no

Påmeldingsfrist 30.04.22

Dette er inkludert

• Flyreise Oslo-Lisboa som skissert med Norwegian i økonomiklasse.
• 2 x 20 kg bagasje for sending og 10 kg håndbagasje
• 3 overnattinger i delt dobbeltrom på ovennevnte hotell
• Frokost på hotellet alle dager.
• Busstransport med guide ved ankomst.
• Velkomstmiddag søndag kveld
• Konferanse på hotellet – 2 dager,
• Lunsj mandag/tirsdag og kaffepauser inkludert.
• 14 timer konferanse (Oppdatering: Annet)
• Kursdokumentasjon og kursbevis

I tillegg vil dere få en unik mulighet til å knytte nettverk og bli bedre kjent med de andre medlemmene i nettverket.

Forbehold:

– Endringer i flytider
– Dagens usikre situasjon, knyttet til for eksempel pandemi
– Økning i valutakurs, oljetillegg, flyskatter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll
– Reiseforsikring ordnes av den enkelte deltager
– Bindende påmelding
– Begrenset antall plasser til garantert pris
– Det kan bli endringer i programmet
– Ved for få påmeldte kan turen bli avlyst