Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Viktig å vite om GDPR – en praktisk gjennomgang av nye krav

27. september 2018 - 13:00 - 16:00

NOK1690

De fleste er i full gang med tilpassinger til kravene i GDPR regelverket og det dukker stadig opp en del praktiske spørsmål knyttet til dette arbeidet.

Bransjenormen for regnskapsførere og revisorer ble sendt til Datatilsynet for godkjenning i sommer. Foreløpig er det utkastet til Ny bransjenorm som er veiledende for bransjen og denne inneholder en rekke krav som følger av GDPR regelverket. Dette særlig i forbindelse med behandling av personopplysninger – både ovenfor kunder og ansatte.

It-, data- og mobilsikkerhet er viktig tema, sammen med rutinene rundt lagring/oppbevaring/sletting av personopplysninger. Vi setter lys på praktiske spørsmål som: hva man kan og bør lagre i av kundeopplysninger, ansattopplysninger og hvordan dette skal behandles.

Vi vil også se på hvordan GDPR påvirker oppdragsforholdet med kundene. Regnskapsfører skal blant annet som databehandler sørge for å ha en databehandleravtale med sin behandlingsansvarlig. Som en følge av dette skal man ha endret oppdragsavtalen. I kurset vil vi ta opp hvordan man kan tilpasse seg kravene etter GDPR i oppdragsavtalen på en mest mulig enkel og praktisk måte.

Vi vil se nærmere på følgende temaer:

  • Oversikt over krav og rettigheter i GDPR
  • Ny personopplysningslov med forskrifter
  • Ny bransjenorm for behandling av personopplysninger
  • Grunnlaget for lagring, og hvor lenge du bør oppbevare opplysningene
  • Sikkerhet
  • Behandlingsgrunnlag og samtykke
  • Kommunikasjon med kunder og markedsføring
  • Sikker bruk av mobil
  • Kravet om å ha personvernkontakt og personvernombud
  • GDPR sett i forhold til andre regelverk
  • Avtaleverk
    • Oppdragsavtale med kunder
    • Databehandleravtale med leverandører
  • Særskilt om personalmapper
  • Kartlegging for behandling av personopplysninger
  • Avvikshåndtering
  • Prosedyrer, intern kontroll og dokumentasjon for risikovurdering

Kurset vil ha en praktisk tilnærming til temaene og er særlig tilpasset daglig ledere og andre med personalansvar, HR-ansatte, IT-ansvarlige eller rådgivere. Kurset passer også godt for alle som ønsker å øke sin kompetanse innenfor personvern og arbeidsrett.

Forelesere: Martin Johnsen og Øystein Olausen

Tid og sted: 27. sept. kl. 1300-1600 på vårt kontor i Munkedamsv. 3B

Godkjenning: 3 timer rettslære (annet)

Pris: Kun kr. 1.690,- som inkluderer kursdokumentasjon og enkel servering.

Meld deg på i dag til berit@strandenas.no.

Velkommen!

Detaljer

Dato:
27. september 2018
Tid
13:00 - 16:00
Kostnad:
NOK1690

Arrangør

Advokatfirma Strandenæs AS
Telefon:
22832500
E-post:
berit@strandenas.no

Sted

Advokatfirmaet Strandenæs
Munkedamsveien 3B
Oslo, 0161
+ Google-kart
Telefon:
22832500