Det er i kriser vi mobiliserer

Vi inviterer til eksklusiv førpremiere av storfilmen «Kampen om Narvik» på ærverdige Gimle kino, med innledning fra manusforfatter Christopher Grøndahl

Det er dypt menneskelig å prøve å ignorere utfordringer og konflikter helt til det uunngåelige. Men vi ser i vår hverdag også hvor fantastisk mennesker mobiliserer når krisen er et faktum. Hvilke mekanismer trigges, og hvilke styrker og svakheter avdekkes?
Kanskje kan det trekkes noen linjer fra krigsdagene i 1940 og frem til i dagens usikre situasjon og uroligheter i Europa og resten av verden.

Tirsdag 13. desember har vi den store glede å invitere til en flott happening med spennende foredrag, førpremiere på «Kampen om Narvik», mingling og enkel fingermat. Dagen avsluttes med mulighet for å være med på en bedre 4-retters middag på restaurant Vineria Ventidue.

Når: 13. desember 2022 kl.15:00
Hvor: Gimle kino, Bygdøy allé 39, 0265 Oslo

Program

15:00 Dørene åpnes

15:30 Fagprogram starter

  • «Det går nok galt skal du se – evnen til å gi opp er like viktig som evnen til å stå på», John Petter Fagerhaug, psykolog (Fagerhaug Solutions)
  • «Den stille krigen!», Lars Velle, salgskonsulent (Move)
  • «Det er i kriser vi mobiliserer – føre var og etter klok», Harald F. Strandenæs, (Advokatfirmaet Strandenæs)
  • Manusforfatter Christopher Grøndahl vil introdusere filmen for å gi oss litt innsikt i prosessen bak filmatiseringen av det som skulle bli Hitlers første nederlag i krigen.

17:30 Filmvisning «Kampen om Narvik»

20:00 Middag på Vineria Ventidue – Valgfritt (begrenset antall plasser)

Med forbehold om endringer i programmet.

Praktisk info og priser

Du kan velge om du vil delta på hele eller bare deler av programmet.

For samlingen på Gimle kino med faglig innhold og filmvisning koster det kr. 1.290,-.

Deltagelsen på middagen på Vineria Venitude koster kr. 1.090,- (som inkl. 4-retters middag og aperitif, øvrig drikke til maten besørges av den enkelte).

For påmelding eller spørsmål, send en e-post til berit@strandenas.no. Husk å skrive om du vil delta på både Gimle og middagen etterpå.

Foredragsholdere

Om filmen

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Hentet fra Filmweb